Allerzielenviering met Illy Klimmert.

Op 3 november werd bij onze vereniging de Allerzielenviering met een bloemenseance gehouden. 
Bij binnenkomst konden de gasten en leden hun eigen bloem, boeket of plantje op een gereedstaande tafel leggen. Wat een pracht om de kleuren van het geheel bij elkaar te zien.
Om 20:00 uur begon de avond. Gonnie opende de avond met een welkom aan de gasten en de leden. In het bijzonder heette zij Illy Klimmert, die de avond verzorgde met een bloemenseance, welkom. Verder gaf zij uitleg over de betekenis van Allerzielen met de boodschap dat dood niet dood is en er leven na dit leven is.
We zijn gewend om bij elke bijeenkomst de avond te beginnen met het zingen van een lied. Deze avond werd het toepasselijke lied ‘Boven de sterren’ gezongen.
Vooraf aan de ziekendienst werd door Gonnie een kaars ontstoken in de kleuren paars, oranje rood en wit. Gonnie gaf bij elke kleur de betekenis.De ziekendienst die daar op volgde, werd muzikaal ondersteund door Wim Rob

Illy Klimmert werd daarna uitgenodigd om de avond verder te verzorgen. Zij gaf aan de hand van de bloemen, een plantje en een bloembol boodschappen door van een dierbare aan de persoon die deze had neergelegd. De boodschappen werden doorgegeven door haar helper Marcus. Voor iedereen was de boodschap:”Wees goed voor anderen, maar jezelf daarin niet vergeten” of “Iedereen heeft een begeleider/helper. Het leerproces hier moet je zelf doen. Hulp mag je altijd vragen”.
Het was ruim tien uur geweest toen Illy alle bloemen, het plantje en de bloembol had behandeld.
Gonnie bedankte Illy voor het verzorgen van deze avond en de aanwezigen voor hun steun en medewerking.Afgesloten werd met de collecte en het zingen van het lied “Abba Vader”.

We kunnen terugzien op een geslaagde Allerzielenviering.

Dank je wel Illy.

 

Wim