‘Fantasiebomen’ en de waarnemingen met Carla Bronger.

Op donderdagavond 9 mei werd er bij onze vereniging een openbare avond gehouden, die door ons lid Carla Bronger werd verzorgd. 
Carla had voor deze avond met ecoline ‘Fantasiebomen’ op papier gemaakt en deed daar waarnemingen bij.

Rida Osinga opende de avond met een welkom aan Carla en de overige aanwezigen. Op verzoek van Carla werd het lied nummer 36, “Boven de sterren”, gezongen. Dit lied heeft voor Carla een bijzondere betekenis.

Hierna werd een korte ziekendienst gehouden die door Wim Rob muzikaal werd ondersteund. Vervolgens gaf Carla uitleg over haar “Fantasiebomen” en hoe die tot stand waren gekomen. Op de meeste vellen papier had zij aan de achterzijde ook nog een tekst geschreven. De fantasiebomen vertellen iets over het leven. De geschreven boodschap kon betrekking hebben over het verleden, het heden en/of de toekomst. De vellen papier had Carla omgedraaid op de tafel uitgestald en de op de achterzijde geschreven tekst, afgedekt.
Carla vertelde verder hoe zij de avond ging invullen. Een willekeurig aanwezige werd door Carla aangewezen om één van die “Fantasiebomen” uit de stapel te trekken. Carla nam de omgedraaide tekening over en zette die op een kleine schildersezel, waarna zij de uitgekozen boom ging verklaren. De boodschappen waren heel helder en menigeen was verbaasd dat er zoveel uit kwam. Ook de geschreven tekst op de achterzijde was heel raak voor de persoon die deze boom had gekozen. De boodschappen waren vaak ook voor meerder mensen in de zaal van toepasing. De boodschappen die Carla bracht waren respectvol, soms met een lach en/of een traan.

Het was een hele bijzondere avond om te ervaren dat op deze wijze hele mooie boodschappen konden worden gebracht.

Carla sloot de avond af met een aansluitend en passend gedicht “GLIMLACH”.

Rida bedankte Carla voor de speciale avond die zij had gebracht.

Als afsluiting van deze avond werd lied “Tel uw zegeningen” gezongen en met  daaraan sluitend een collecte voor de leden.

Dank je wel Carla voor de prachtige avond die je verzorgde.

Wim Rob