Kaarsroetlezen door Gerrie Sterrenburg

Donderdag 25 oktober was het dan zover, een avond met kaarsroetlezen door Gerrie Sterrenburg. Toen iedereen zijn of haar plekje gevonden had in de zaal, kon de avond aanvangen. 
Rida Osinga opende de avond met een welkom aan Gerrie en natuurlijk ook aan iedereen die aanwezig was. Daarna werd er een lied gezongen. Gerrie wilde graag dat lied 74 (‘Ga niet alleen door het leven’) werd gezongen. Bij elke samenkomst van onze vereniging wordt een ziekendienst gehouden en Wim Rob ondersteunde deze korte ziekendienst muzikaal.

Daarna werd het woord aan Gerrie gegeven.
Zij legde uit wat de bedoeling was van de avond en las daarna het gedicht “MIJZELF” voor.
Het gedicht gaat in grote lijnen over tegenslagen, pijn, verdriet en het vastzitten in patronen. Toch wordt in het gedicht ook de confrontatie aangegaan en is men er niet voor gevlucht. Uiteindelijk, door alles af te wegen, wordt er een balans in gevonden. Elke ontmoeting met MIJZELF voelt nu als een zegen.
Het gedicht zelf staat onder copyright en mag derhalve niet worden geplaatst.

Bij het Kaarsroetlezen is het de bedoeling om een vel papier, in de kleur die op dat moment bij je past, willekeurig pal boven de vlam van een kaars te bewegen. Hierdoor komt de roettekening op papier. Aan de hand daarvan gaf Gerrie de boodschappen op een zuivere manier door. Boodschappen die op allerlei gebied betrekking hadden konden zo uit de tekening worden gelezen. Kortom de kleur van het papier en de vorm van de “tekening” bepaalden de inhoud van de boodschap.
Kaarsroetlezen is dus eigenlijk een vorm van psychometrie, waarbij het roet van een brandende kaars wordt gelezen vanaf een vel papier.

Aan het einde van de avond gaf Gerrie een algemene boodschap door via een prachtig gedicht.
Gerrie verzorgde de avond met een traan en een lach en bracht de boodschappen op een hele fijne en zuivere wijze. We zijn blij dat zij één van onze leden is die dit werk voor iedereen mag en kan uitdragen.

 Dank je wel Gerrie.

Ook houdt de vereniging besloten avonden. Bent u (nog) geen lid en heeft u belangstelling om eens een besloten avond met ons mee te maken, dan bent u van harte welkom. Neem van tevoren wel eerst even contact op met één van de bestuursleden.
Voor contact en meer informatie zie onze website: www.grs-medium.nl.


Namens het bestuur.

Wim Rob.