Spirituele ontwikkeling door Eja Wakker

Donderdag 15 november was het een avond waarin de spirituele ontwikkeling centraal stond. Eja Wakker heeft zich bereid gevonden om deze avond voor ons te verzorgen.
Gonnie Hin opende de avond met een welkom aan iedereen en in het bijzonder een welkom aan Eja. Daarna werd lied 31 “Open mijn oog” gezongen en vervolgens een ziekendienst die door Wim Rob muzikaal werd ondersteund.

Daarna werd het woord aan Eja gegeven en zij vertelde wat de bedoeling was van deze avond. Voordat de meditatie begon, gaf Eja het volgende mee:
“De meditatie, een kleurenwandeling, is bedoeld om naar je eigen kern te komen. Per persoon zullen bepaalde kleuren naar voren komen die dan voor jezelf een bedoeling of betekenis hebben. Tijdens de meditatie is het mogelijk dat je in bepaalde sferen komt en dat dit dan een helende werking heeft op jezelf. Ga ontspannen zitten en laat de kleuren tot je komen, er kan een boodschap voor jezelf tussendoor komen. Het kan zijn door een gedachte, een beeld of een symbool. Deze waarnemingen zijn allemaal cadeautjes die voor jezelf zijn.
Als je bij je kern komt, is het mogelijk om het antwoord te vinden op de vraag wat jij op deze aarde wilt doen. Wat is jouw persoonlijke plan?
Door deze meditatie/oefening zal onze sensitiviteit gevoed worden en leer je te verwoorden wat je ziet of voelt en hoe je dit kunt vertalen.”

De meditatie.
De meditatie ‘Kleurenwandeling’, ondersteund met een CD, waar we in de wandeling meegenomen werden door de gesproken tekst door Ed Wakker en bijpassende muziek.

We werden tijdens deze kleurenwandeling (meditatie) geleid over paden van grind, zand of op een andere manier aangebrachte paden.
Diverse gebieden hebben we mogen bezoeken. Elk gebied, met bloemen, water en/of bos, werden aangedaan. Ieder met z’n eigen kleur en betekenis werden genoemd.
Bijvoorbeeld dat we aankwamen bij een helderblauw meer om te rusten en keken naar de blauwe lucht. Het blauw maakt de keelchakra ruim om te kunnen spreken. Je krijgt kracht om te speken wanneer dat nodig is en als we dat willen.
Het dieprode van de klaprozen geven een gevoel van warmte. Goudsbloemen met kleuren van rood naar geel die een gevoel van vrolijkheid en blijdschap geven. Ook het gevoel dat het negatieve en angsten werden weggenomen.
Er viel meer te ontdekken tijdens deze kleurenreis. In een bos, met veel varianten kleuren groen, gaf levensvreugde, energie, rust en Liefde voor alles en iedereen. Je bent Liefde en ontvang die Liefde om jezelf te helen.
In een veld met verschillende kleuren bloemen sprong de diep violette kleur van een bepaald soort bloem op. Deze kleur, het diep violet, is ons innerlijk weten. 
Het zuivere wit is een verzameling van alle kleuren. Het zuivere zal op ons wachten als de tijd daarvoor rijp is. Het wit op deze aarde is een flauwe weerschijn op hetgeen ons wacht. Een witte roos, lelie, margriet en vele andere witte bloemen zijn de schaduwen van het eeuwige witte licht.
Aan het einde van de kleurenwandeling kwamen we uiteindelijk op een berg en zagen de weg die we hadden afgelegd. De weg en elk gebied waarmee we zijn gevoed, onze dorst hebben gelest en onze geest hebben verrijkt.

We mogen hebben mogen voelen en ervaren wat deze kleurenwandeling ons heeft gebracht.
Die ervaringen heeft ons goed gedaan.

Na deze kleurenwandeling/meditatie werd er verder gepraat over je gevoel en of je dat ook met de anderen zou willen delen en zo ja, hoe het dan te verwoorden. Hele mooie reacties en ervaringen werden gedeeld.

Eja sloot deze prachtige avond af met onderstaand gedicht.

Bron van licht en liefde.

Geboren uit licht en thuiskomen in het licht,
dat is de eeuwige cirkel in de natuur.
Lente, het ontwaken van het nieuwe leven
Zomer, de tijd van volle bloei in alle pracht.
Herfst, de weg naar terug, verval.
Winter, de stilte en ongezien ontkiemt weer zaad.
Het geboren worden en sterven is een eeuwigdurend proces.
Zo is het voorbeeld hoe het in de natuur gaat
Het is een prachtig gegeven,
zo kunnen wij weten, dat op een bepaalde tijd en uur,
een lichthuis op ons wacht.
In de ruimte en grote onbeschrijfelijke AL.
Lessen vallen zwaar op aarde,
het geeft ons geestelijke groei en waarde.
Als we dat beseffen, valt alles vrij.
Dat is de blijheid in ons denken.
Zo kunnen wij hier vertrouwen,
dat wij aan onze eeuwige toekomst bouwen.

Eja

Bij het naar huisgaan had Eja voor iedereen een kaartje met daarop een persoonlijke boodschap. Een boodschap waar je mee aan de gang kunt gaan.
Thuis kun je in gedachte teruggaan naar de kleurenwandeling en jezelf weer op te laden de komende tijd.

Eja en natuurlijk ook Ed heel veel dank dat jullie ons met de kleurenwandeling mee hebt wilden nemen. 

 

Namens het bestuur,

Wim Rob.